Logo si Design Interior.ro

Amenajarea unei garsoniere pentru tineret

Un cuplu tanar mi-a cerut sa gandesc o amenajare a unei garsoniere intr-un mod tineresc care sa se preteze unui ritm de viata dinamic si imprevizibil. Spatiul este mediu ca suprafata, dar cu o mare inaltime, ceea ce mi-a permis sa ma joc cu multe contraste de lumini, materiale sau suprafete. El este compus dintr-o baie si un open space ce inglobeaza bucataria, livingul si dormitorul. 

Continuare

Amenajare magazin Bastien

Amanajarea unui spatiu commercial destinat vanzarii de cosmetice nu este usoara. Ea trebuie gandita in jurul brandului si a valorilor sale ce le promoveaza si mai putin in jurul unei idei desprinse din spatiul dat. Bastien este un brand elvetian ce promoveaza produsele cosmetic organice si bio.

Continuare

Amenajara unui apartament industrial

Amenajarea unui apartament mereu reprezinta o provocare pentru oricare arhitect mai ales atunci cand avem de-a face cu un apartament mic de 2 camere. Exemple sunt multiple si mereu beneficiarii au vrut ceva nou si diferit. Apartamentul de fata se afla intr-un imobil nou de locuinte intr-o zona centrala a orasului Ploiesti si beneficiaza de o terasa larga datorita amplasarii sale la ultimul etaj.

Continuare

Amenajare Docentilor

Aflat apartamentul intr-o zona rezidentiala si mult ravnita a capitalei, spatial de fata a fost cerut sa fie mobilat intr-un stil mai classic dar care sa fie ancorat in realitatea contemporana. Ca architect intotdeauna am stiut sa ascult dorintele beneficiarului cu privire la cum vedea spatial compartimentat si amenajat stiind insa ca finalul intotdeauna va fi diferit de viziunea de inceput. In toate proiectele am lasat o amprenta personala; in proiectul de fata facand-o sistemele de iluminat si paleta cromatica. 

Continuare

House 13

Una dintre cele mai indraznete idei ale designului interior este de a folosi sticla ca un element de rigidizare pentru a crea ideea de plutire. Intr-un imobil de mici dimensiuni, cu spatii inguste si putine solutii de depozitare. 
Camera de zi a fost gandita intr-un stil mediteranean, cu o pardoseala de marmura cu placi mari si peretele cu scara fiind imbracat in blocuri de piatra. Pe peretele frontal exista un placaj de lemn cu placi uniforme si decorative alternand pentru a crea un joc. 

Continuare

Vila in Alpii Austrieci

Acesta este unul dintre cele mai colorate amenajari pe care le-am realizat, o mare parte din cauza fiind reprezentata de privelistea frumoasa a unei case din zona Tirol. Avand 3 niveluri si intrarea facandu-se pe la nivelul intermediar, casa beneficiaza de mari spatii vitrate. Stilul amenajarii este high-tech datorita materialelor folosite indeosebi betonul la interior. 
Bucataria este compusa din trei  piese de mobilier: partea de preparare alcatuita din corpurile terestre si gandita in forma literei “L”, partea de depozitare cu o scafa de lumina pentru a putea ajuta mai usor la utilizarea spatiului de stocare la inaltime si partea electrocasnicelor inalte transformate intr-un corp de sine-statator pentru a da o usurinta a activitatilor bucatariei si de a mari fluxul.

Continuare

Amenajarea unei camere de hotel

Mereu amenajarea camerelor de hotel a fost o tema complexa, complicata si de cele mai multe ori greselile de executie erau mascate cu decoratiuni. Camera de hotel este un spatiu limitat ca suprafata in care trebuie inglobate toate functiunile dormitorului, dar si alocarea unor vaste spatii de depozitare, functiuni media, posibil un bar etc.

Continuare

Amenajarea unui loft intr-un turn de apa

Mai mult ca sigur cu totii am vazut multe turnuri de apa, cele mai multe dintre ele fiind parasite. Problema cladirilor parasite nu este una actuala, aceasta este destul de veche fiind rezolvata in cele mai multe cazuri prin reconversia arhitecturala a acestora in locuinte. Astfel incat avem numeroase exemple de cladiri care au fost parasite datorita lipsei de interes ori de activitate si datorita istoriei vaste si a apartenentei lor in patrimonial local nu s-a dorit daramarea lor.

Continuare

Apartament Dealul Spirii Brasov

Aflat intr-o zona linistita, limitrofa Brasovului, dar foarte aertanta cand vine vorba de priveliste, complexul residential ofera spatii dintre cele mai diverse. Apartamentul de fata are un living cu bucatarie deschisa, grup sanitar, hol si dormitor. Bucataria, fiind aparent mica, a fost gandita cu multe linii orizontale si e marginita la un capat de corpul soldat cu frigiderul.

Continuare

Baie cu efect de plutire

Baia este un spatiu redus ca volum, cu obiecte sanitare care, de cele mai multe ori, respecta o pozitionare impusa. De aceea le putem surprinde prin design destul de rar. Ideea de la care am plecat eu este de a combina un placaj de gresie si faianta cu intarsii  metalice, cu elemente decorative din metal si cu un mobilier de baie din sticla vopsita si MDF.

Wire Café

Dupa cum spune si numele, Wire Café a fost gandit pornind de la ideea unui system de iluminat uniform in tot spatiul si cu cablurile la vedere. Aceasta idee ajuta si la orientarea noastra catre zona barului si mai mult de atat creaza o atmosfera unitara si prietenoasa. 

Continuare

Koln Design Bureau

O renumita firma de design graphic si tipografic a apelat la noi pentru a avea un design interior in ton cu media de varsta a angajatilor. Firma in cauza este responsabila cu layout-ul mai multor publicatii germane de fashion si mult timp s-a confruntat cu interioare care pentru clientii lor nu exprimau atat de multe pe cat s-ar fi vrut si mereu erau obisnuiti sa apeleze la spatii de inchiriat ale firmelor partenere pentru a-si putea satisfice clientii.

Continuare

Amenajare Lavazza Lounge

Orice amenajare incepe de la o idee fie ea si o sugestie cromatica. Amenajarile comerciale insa pleaca de cele mai multe ori de la imaginea si produsele brandului, in cazul nostrum bine-cunoscutul Lavazza. Inca de la inceput s-a vrut o amenajare degajata cu un design modern dar care sa aminteasca si de vechimea pe piata a produsului. 

Continuare

Casa din Prahova

Intr-un peisaj rural al judetului Prahova, aceasta casa si-a inceput existenta. Cu spatii mici si holuri generoase, cu o scara slab luminata natural prin amenajarea propusa am urmarit sa exista o amprenta de personalitate si primitoare, dar in acelasi timp sa si rezolv problemele intalnite. 
Livingul  in orice casa este inima amenajarii. Aici intotdeauna se vor desfasura majoritatea activitatilor colective. Ideea generala de la care am plecat este de a avea o scafa rotunda in zona de luat masa, iar la trecerea din living inspre zona de luat masa am propus grinzi false de lemn. Mai mult, este folosita piatra natural ape peretii din zona TV pentru a crea un spatiu cu mici accente rustice. Ca un element de décor este folosit fotoliul Imola de culoare galbena.

Continuare

Apartament Splaiul Independentei

Aflat intr-un complex residential la iesirea din Bucuresti spre Popesti-Leordeni, apartamentul de fata format din living, bucatarie deschisa si loc de luat masa, doua grupuri sanitare, un birou si doua dormitoare nu poate fi numit chiar mic. Suprafata totala este de 158 m.p., iar cea utila de 130 m.p.
 

Baie cu lemn mulat

Acest spatiu a fost gandit ca avand ca element principal dinamica si miscarea apei marine. Gresia si mozaicul sunt placaje de piatra naturala, inchise ca nuanta, inducand astfel idea de abis. Mobilierul este din MDF, iar fatetele sunt din lemn curbat amintind astfelde valurile marii.

Continuare

Apartament Nordului

Livingul si biroul sunt minimaliste; s-au folosit placaje de interior de tip Eternit pentru a delimita livingul de birou si pentru a produce un punct de interes in jurul semineului cu bio-etanol si a spatiilor de depozitare adiacente. Televizorul este in vecinatatea peretelui cu vitraje, iar canapeaua, fotoliul si chaise longue-ul design COR sunt amplasate central in camera astfel incat se creaza un flux de calatori de jur imprejurul acestui ansamblu.

Continuare

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf LoosScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Logo si design interior va invita sa va inspirati din proiecte amenajare, design interior, amenajare apartament si creatii personalizate de logo.

Construit cu HTML5 si CSS3
Copyright © 2014 Fine Design Studio
Site-ul apare in Directorul Kappa