Follow us on Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Amenajarea unei garsoniere pentru tineret

Un cuplu tanar mi-a cerut sa gandesc o amenajare a unei garsoniere intr-un mod tineresc care sa se preteze unui ritm de viata dinamic si imprevizibil. Spatiul este mediu ca suprafata, dar cu o mare inaltime, ceea ce mi-a permis sa ma joc cu multe contraste de lumini, materiale sau suprafete. El este compus dintr-o baie si un open space ce inglobeaza bucataria, livingul si dormitorul. 

Continuare

Amenajare Docentilor

Aflat apartamentul intr-o zona rezidentiala si mult ravnita a capitalei, spatial de fata a fost cerut sa fie mobilat intr-un stil mai classic dar care sa fie ancorat in realitatea contemporana. Ca architect intotdeauna am stiut sa ascult dorintele beneficiarului cu privire la cum vedea spatial compartimentat si amenajat stiind insa ca finalul intotdeauna va fi diferit de viziunea de inceput. In toate proiectele am lasat o amprenta personala; in proiectul de fata facand-o sistemele de iluminat si paleta cromatica. 

Continuare

Vila in Alpii Austrieci

Acesta este unul dintre cele mai colorate amenajari pe care le-am realizat, o mare parte din cauza fiind reprezentata de privelistea frumoasa a unei case din zona Tirol. Avand 3 niveluri si intrarea facandu-se pe la nivelul intermediar, casa beneficiaza de mari spatii vitrate. Stilul amenajarii este high-tech datorita materialelor folosite indeosebi betonul la interior. 
Bucataria este compusa din trei  piese de mobilier: partea de preparare alcatuita din corpurile terestre si gandita in forma literei “L”, partea de depozitare cu o scafa de lumina pentru a putea ajuta mai usor la utilizarea spatiului de stocare la inaltime si partea electrocasnicelor inalte transformate intr-un corp de sine-statator pentru a da o usurinta a activitatilor bucatariei si de a mari fluxul.

Continuare

Amenajarea unui loft intr-un turn de apa

Mai mult ca sigur cu totii am vazut multe turnuri de apa, cele mai multe dintre ele fiind parasite. Problema cladirilor parasite nu este una actuala, aceasta este destul de veche fiind rezolvata in cele mai multe cazuri prin reconversia arhitecturala a acestora in locuinte. Astfel incat avem numeroase exemple de cladiri care au fost parasite datorita lipsei de interes ori de activitate si datorita istoriei vaste si a apartenentei lor in patrimonial local nu s-a dorit daramarea lor.

Continuare

Apartament Dealul Spirii Brasov

Aflat intr-o zona linistita, limitrofa Brasovului, dar foarte aertanta cand vine vorba de priveliste, complexul residential ofera spatii dintre cele mai diverse. Apartamentul de fata are un living cu bucatarie deschisa, grup sanitar, hol si dormitor. Bucataria, fiind aparent mica, a fost gandita cu multe linii orizontale si e marginita la un capat de corpul soldat cu frigiderul.

Continuare

Apartament Nordului

Livingul si biroul sunt minimaliste; s-au folosit placaje de interior de tip Eternit pentru a delimita livingul de birou si pentru a produce un punct de interes in jurul semineului cu bio-etanol si a spatiilor de depozitare adiacente. Televizorul este in vecinatatea peretelui cu vitraje, iar canapeaua, fotoliul si chaise longue-ul design COR sunt amplasate central in camera astfel incat se creaza un flux de calatori de jur imprejurul acestui ansamblu.

Continuare

Amenajarea unui apartament industrial

Amenajarea unui apartament mereu reprezinta o provocare pentru oricare arhitect mai ales atunci cand avem de-a face cu un apartament mic de 2 camere. Exemple sunt multiple si mereu beneficiarii au vrut ceva nou si diferit. Apartamentul de fata se afla intr-un imobil nou de locuinte intr-o zona centrala a orasului Ploiesti si beneficiaza de o terasa larga datorita amplasarii sale la ultimul etaj.

Continuare

House 13

Una dintre cele mai indraznete idei ale designului interior este de a folosi sticla ca un element de rigidizare pentru a crea ideea de plutire. Intr-un imobil de mici dimensiuni, cu spatii inguste si putine solutii de depozitare. 
Camera de zi a fost gandita intr-un stil mediteranean, cu o pardoseala de marmura cu placi mari si peretele cu scara fiind imbracat in blocuri de piatra. Pe peretele frontal exista un placaj de lemn cu placi uniforme si decorative alternand pentru a crea un joc. 

Continuare

Casa din Prahova

Intr-un peisaj rural al judetului Prahova, aceasta casa si-a inceput existenta. Cu spatii mici si holuri generoase, cu o scara slab luminata natural prin amenajarea propusa am urmarit sa exista o amprenta de personalitate si primitoare, dar in acelasi timp sa si rezolv problemele intalnite. 
Livingul  in orice casa este inima amenajarii. Aici intotdeauna se vor desfasura majoritatea activitatilor colective. Ideea generala de la care am plecat este de a avea o scafa rotunda in zona de luat masa, iar la trecerea din living inspre zona de luat masa am propus grinzi false de lemn. Mai mult, este folosita piatra natural ape peretii din zona TV pentru a crea un spatiu cu mici accente rustice. Ca un element de décor este folosit fotoliul Imola de culoare galbena.

Continuare

Apartament Splaiul Independentei

Aflat intr-un complex residential la iesirea din Bucuresti spre Popesti-Leordeni, apartamentul de fata format din living, bucatarie deschisa si loc de luat masa, doua grupuri sanitare, un birou si doua dormitoare nu poate fi numit chiar mic. Suprafata totala este de 158 m.p., iar cea utila de 130 m.p.
 

Baie cu efect de plutire

Baia este un spatiu redus ca volum, cu obiecte sanitare care, de cele mai multe ori, respecta o pozitionare impusa. De aceea le putem surprinde prin design destul de rar. Ideea de la care am plecat eu este de a combina un placaj de gresie si faianta cu intarsii  metalice, cu elemente decorative din metal si cu un mobilier de baie din sticla vopsita si MDF.

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Facebook