Logo si Design Interior.ro
  • Acasa
  • CONTROVERSA PRIVIND LOGO-URILE, MASCOTELE SI PORECLELE INDO-AMERICANE IN EVENIMENTELE SPORTIVE SCOLARE

CONTROVERSA PRIVIND LOGO-URILE, MASCOTELE SI PORECLELE INDO-AMERICANE IN EVENIMENTELE SPORTIVE SCOLARE

In fiecare an scolar, dirigintii fac fata realitatii  si provocarii de a preda diversilor copii intr-o societate multiculturala. Invatamantul multicultural cere educatorilor sa examineze subiecte culturale diverse si sensibile. Asta implica a privi evenimentele contemporane si istorice din perspective variate si nu dintr-o singura perspectiva. Educatorii au responsabilitatea profesionala de a elimina rasismul in toatMascotae aspectele vietii scolare. Astfel ei nu vor ignora problemele inter-culturale, ci le vor transforma in subiecte didactice, le vor confrunta si adresa. Astazi un astfel de subiect controversat este utilizarea mascotelor, logo-urilor si poreclelor americanilor de origina indiana in evenimente legate de scoala. Sustinatorii de astfel de logo-uri si mascote afirma ca onoreaza astfel persoanele indo-americane, intruchipand traditii, partajand identitati culturale, si intensificand placerea de a face sport. Cu toate acestea efigiile dau nastere la stereotipuri rasiale, ca si la rememorari istorice de opresiune si insusire frauduloasa. Multi dintre americanii non-indieni pot fi neinformati cultural despre anumite simboluri indo-americane utilizate de chearleders si fanii echipelor sportive ce sunt mult respectate sau chiar sacre in multe comunitati tribale indo-americane.

"Cand tu construiesti o camera, tu construiesti si un caracter. Iar caracterul este puterea si intelepciunea unei case"

- Rose TarlowScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas