Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Design interior

Pasii unui proiect de amenajare interioara

Logo si design Interior - Pasii unui proiect de amenajare interioara

FAZA 1 - INCEPUTUL

Faza incipienta a proiectului in care analizam spatiul si il masuram pentru a sti fiecare detaliu care ulterior vor contribui la amenajarea noastra.

Masuratori: Trebuiesc luate toate masurile spatiului atat cele generale (de gabarit) cat si amanuntite astfel incat sa avem toate datele despre inaltimi, dimensiunile usilor, tocul usilor, interaxurile grinzilor etc.
Plan actual: Mai este intalnit si sub denumirea de releveu, este planul situatiei incipiente de la care se va putea pleca cu propunerile de recompartimentare sau demolare acolo unde va fi cazul.
Chestionar: Un set de intrebari astfel incat sa stim ce stil, paleta cromatica, functiuni ale spatiului si ce activitati vor fi prezente in spatiul nostru.

FAZA 2 - PROPUNERI

Faza functionala a amenajarii unde analizam mobilierul, relatia sa cu intrebuintarea spatiului, cat si valorificarea spatiului ramas in functie de diferite propuneri facute de noi.

Propuneri de mobilare: In functie de spatiu noi va prezentam propuneri diferite de mobilare cu diferite piese de mobilier.
Alegerea unui masterplan: Noi vom alege fie o propunere de mobilare care sa deserveasca cel mai fidel nevoilor dvs., fie vom alatura diferite idei regasite in toate propunerile intr-una finala.

FAZA 3 - CONCEPTUL

Faza cea mai ampla a proiectului in care vom fixa amenajarea de la imaginea de ansamblu pana la cele mai mici detalii.

Imagini 3D: Se mai numesc si randarile, ele sunt simulari ale amenajarii noastre in care se vor vedea cel mai bine finisajele, culorile, lustrele, mobilierul si scafele propuse.
Alegerea solutiei finale: Procesul 3D se va finaliza cu solutia finala si astfel intreg proiectul intra in linie dreapta pentru a fi livrat.

FAZA 4 - RECEPTIE

Faza terminala a proiectului de amenajare in care se predau toate planurile in vederea ofertarii.

Plan mobilier: Planul 2D in care se va reprezenta mobilierul pe comanda astfel incat firma ce va executa mobilierul sa aibe rezultatul cel mai apropiat amenajarii noastre.
Plan finisaje: Planul 2D a peretilor si tavanului in care vor fi reprezentate finisajele ce urmeaza a fi executate cu cote de executie si adancimi acolo unde va fi cazul.
Plan pereti: Plan 2D cu compartimentarea arhitecturala convenita astfel incat echipa de executie sa afectueze cat mai exact ridicarea de pereti noi, demolarea lor etc.
Plan electric: Plan 2D cu amplasarea instalatiilor electrice, circuitelor electrice si alte aparataje aferente amenajarii.
Deviz achizitii: Noi va vom preda si o lista cu obiectele decorative, mobilierul de cumparat si sistemul de iluminat ce apare in imaginile 3D si urmeaza a fi achizitionat.

FAZA 5 - EXECUTIA

Faza post proiectarii in care echipa de executie cu informatiile primite de la noi va pune in manopera proiectul nostru de amenajare.

 


Design interior, intre arta si profesieCu totii ne-am confruntat cel putin o data cu problema amenajarii locuintei. Ne dorim un design interior modern prin alegerea materialelor, a corpurilor de iluminat, mobilierului si multe altele. La fiecare proiect nou ne propunem sa gasim cat mai multe aspecte caracteristice beneficiarilor, aspecte care sa ne ajute in conturarea unei amenajari personalizate. 

O buna comunicare cu clientii reprezinta unul dintre punctele forte pentru a putea crea un proiect de design interior care sa raspunda in totalitate cerintelor acestora, atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Doar comunicand ne putem exersa meseria la cele mai inalte standarde, astfel reusind sa combinam esteticul cu utilul gasind solutii atragatoare ca aspect si satisfacatoare din punct de vedere pragmatic.Importanta proportiilor spatiului intr-un design interiorExemplu de imagine care nu respecta proportiile spatiului

Prima greseala este alegerea unui exemplu de imagine care nu respecta proportiile spatiului. Cu alte cuvinte, fie in imagine camera este mult prea inalta, iar candelabrul face toti banii si in realitate avem doar o garsoniera, fie imaginea este din podul casei, cu mult lemn si cu semineu, cu largi si generoase geamuri prin care se vad Alpii, ambientul ducandu-ne cu gandul la Elvetia, iar spatiul de amenajat este un simplu apartament cu geamuri mici, cu pereti multi si prost compartimentat. Aici de regula explic teoria salatei de fructe si a faptului ca intr-un bol mic nu pot intra toate fructele pentru salata. Astfel ar fi doua solutii: sau devenim selectivi, sau cautam un bol mai mare. 

Noi expunem clientilor importanta criteriilor care sunt luate in calcul atunci cand se lucreaza la un astfel de proiect, adica a dimensiunii spatiului existent, a modului de orientare a locuintei, a caracteristicilor tehnice. Militam pentru spatii de locuit practice si agreabile in acelasi timp. Prezentam propunerile noastre care sa aduca spatiului un design interior pe gustul clientilor si care sa satisfaca exigentele functionale si estetice. Un spatiu nu e suficient sa fie amenajat dupa ultimele trenduri, ci e necesar sa fie si functional.Consecventa stilului intr-un proiect de design interiorObiecte de amenajare

A doua greseala pe care am intalnit-o frecvent in design-ul interior este alegerea unor obiecte de amenajare inainte de a fi facuta amenajarea, sau cel putin imaginea ei de ansamblu. Daca se doreste pastrarea unor obiecte decorative existente, trebuie sa ne asiguram ca acestea se potrivesc cu noul design. Daca acestea sunt extrem de importante pentru clienti, exista varianta conceperii noului design in functie de acele obiecte.

Obiectele decorative care sunt utilizate la crearea unui ambient, trebuie sa se potriveasca perfect stilului de decor, sa formeze un tot unitar, doar asa putem obtine o ambianta placuta. Scopul oricarui proiect de design interior trebuie sa fie obtinerea unui confort psihic. Ochiul nu trebuie sa fie stresat de elemente complet neadecvate, stridente, care ies din context.
Spatiu aerisit, cu un design interior profesionist conceputSupraaglomerarea camerelor

A patra greseala in designul interior este legata de supraaglomerarea camerelor. Spatiul trebuie sa respire si sa aiba personalaitate. Astfel, cu multe culori, texturi diverse, forme sau lumini putem sa dam o personalitate ambientului ales. Insa trebuie sa fim atenti la combinarea acestora.

In apartamentele mici, mai ales, recomandam o amenajare minimalista. Trebuie pastrate doar piesele de mobilier necesare si sa se renunte la obiectele care ingreuneaza miscarea si functionalitatea locuintei. Se va opta pentru culori luminoase si deschise, tocmai pentru a crea impresia de volum. Nici pentru incaperile de mari dimensiuni nu recomandami incarcarea cu mobila si tot felul de obiecte eteroclite. Exista solutii de design interior pentru a produce intimitatea si atmosfera calduroasa si prietenoasa in acest gen de interioare largi. 

 

"Creativitatea iti permite sa faci greseli, design-ul te invata pe care sa o mentii"

- Scott Adams
 Scopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Consideram importante stabilirea proportiilor spatiului inainte de amenajare, originalitatea si consecventa stilului intr-un proiect de arhitectura, insistam pe spatii aerisite, cu un design interior profesionist conceput si crearea unei ambiante vibrante.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook