Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Amenajare cafenea Lipscani

Amplasata intr-un loc central si cosmopolit al Bucurestiului, cafeneaua ofera atat o priveliste frumoasa asupra vecinatatilor, a strazilor inguste cu multiplelor lumini, cat si o ambienta interioara primitoare, calda si inedita.Cafeneaua a fost amenajata cu tematica expeditiilor maritime olandeze. Culoarea predominanta este albastrul reprezentand albastrul marilor si al oceanelor si totodata aparand si obiecte de décor ceramice traditionale Delft. Pentru a avea o atmosfera degajata si pentru a nu incarca peretii mult am folosit fototapeturi cu corabii si vase olandeze, iar la zona barului am preferat sa folosim o folumetrie mai complexa asemenea unor caramizi dand impresia ca ar fi o portiune proaspat construita. Sistemul de iluminat deasupra barului are forma unor pescarusi, pasari cu care adesea capitanii de vas se intalneau in drumurile lor.

Mesele alese au un plat ce imita pachetul ce, impreuna cu pardoseala convera o perceptive unitara a spatiului. Designul mobilierului de sezut este diferit de la spatiu la spatiu si confera accentele de forma ale incaperii; ele evidentiaza si multitudinea de personalitati ce intra in spatiu si care-si pot allege singure ce rol vor sa joace in spatiul acela.

Rezultatul este o cafenea care traieste prin prezentarea, povestile si decorul ei, a carei perceptie poate fi usor schimbata doar prin mutarea mobilierului de sezut si nu in ultimul rand cu un bun contrast cromatic si textural mai ales la nivelul sistemului de iluminat.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf LoosScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook