Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Amenajare magazin in stil Memphis

De multe ori, cand avem de amenajat un spatiu comercial, pornim configurarea spatiului de la caile de acces ori functiunile viitorului spatiu. In cazul de fata, dat fiind faptul ca am beneficiat de un spatiu generos, am inceput gandirea proiectului de la zonele vitrate si am incercat sa le pun in valoare prin culoare, contrast de materiale si forme cat mai variate.Designul spatiului este influentat de stilul Memphis, un stil abstract aparut in anii ’80 si care consta in alaturarea formelor abstracte clasice intr-un ritm si o secventa avand umbre de diverse culori, toate contribuind la un nou mod de exprimare grafica.

Zonele de expunere sunt formate din forme paralelipipedice inclinate orizontal la 30 de grade, randurile consecutive avand orientari opuse, astfel am putut ajunge la un ritm asemenea unui pattern al stilului Memphis. Aceste forme au fost produse din fibra de sticla cu finisaj mat cu reflexii cromate.

Zona de receptie a fost gandita cu un mare WELCOME scris din plexiglas cu o lumina difuza in spate, avand formele fontului Boston ai anilor ’70. Din punct de vedere functional, aici clientii platesc produsele cumparate sau primesc informatii, pe de alta parte fiind un mobilier stand-alone central in spatiul de intrare, aici se imparte fluxul de oameni care vor sa patrunda inauntrul magazinului de cei care il parasesc.

Zona scarii a fost special gandita cu o mana curenta cu finisaj interior cromat pentru a prelua si imparti lumina zenitala provenita de la luminatorul central al cladirii. Peretii scarii centrale au fost “captusiti” cu modele Memphis, intreaga zona fiind un light-motiv al contrastului dintre patternuri si reflexiile cromate.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf LoosScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook