Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Apartament industrial

Amenajarea unui apartament mereu reprezinta o provocare pentru oricare arhitect mai ales atunci cand avem de-a face cu un apartament mic de 2 camere. Exemple sunt multiple si mereu beneficiarii au vrut ceva nou si diferit. Apartamentul de fata se afla intr-un imobil nou de locuinte intr-o zona centrala a orasului Ploiesti si beneficiaza de o terasa larga datorita amplasarii sale la ultimul etaj.Bucataria si livingul sunt o zona open space care comunica cu holul apartamentului. Bucataria este compusa dintr-un singur front de lucru si este in mare parte metalic. El inglobeaza partea de depozitare terestra, cat si aragazul si masina de spalat vase. Depozitarea suspendata este compusa in principal din etajere pentru a spori eficientizarea spatiului, exceptie facand corpul cu picurator inchis cu fronturi galbene. Ca un accent retro a fost ales un frigider SMEG de culoare crom inchis.

Livingul este gandit ca fiind o zona de relaxare cu o depozitare deschisa pentru carti, un spatiu de socializare central compus din canapele si o masa galbena ca accent si zona TV cu o depozitare inchisa cu placaje ce imita rugina. Pentru o mai mare eficientizare a luminarii au fost alese 2 lampadare minimaliste high-tech. In zona holului, in apropierea zonei TV este o zona de depozitare inchisa cu o placa de MDF peste care s-a aplicat o tabla ce are ca rol secundar scrierea pe ea cu creta a oricarui lucru important ce nu ar trebui ratat in programul unei zile. 

Dormitorul este conceput ca fiind o zona de noapte in care se sta o mica parte a zilei. Depozitarea hainelor se face in 2 dulapuri separate, patul este prevazut cu o depozitare in spatele tabliei, iar langa pat se afla lampadare cu lumina directionata. Sistemul de iluminare central care a fost propus este in sine si o piesa de design, el fiind alcatuit din 2 surse de lumina si un fundal parametric reflectant pentru a crea o ambianta relaxata.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf LoosScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook