Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Garsoniera tineret

Un cuplu tanar mi-a cerut sa gandesc o amenajare a unei garsoniere intr-un mod tineresc, care sa se preteze unui ritm de viata dinamic si imprevizibil. Spatiul este mediu ca suprafata, dar cu o mare inaltime, ceea ce mi-a permis sa ma joc cu multe contraste de lumini, materiale sau suprafete. El este compus dintr-o baie si un open space ce inglobeaza bucataria, livingul si dormitorul.Bucataria este incaperea ce face legatura dintre garsoniera si imobilul de locuinte.  Ea este formata dintr-un fron de lucru, o insula de preparare si un corp de soldati pentru depozitare si avand inglobate doua cuptoare. Insula este piesa central a bucatariei, ea avand placi cu un model grafic imprimat dupa un desen al artistului urban Retna. Celelalte corpuri de mobile sunt inchise cu placi metalice mate. De jur imprejurul insulei avem 4 scaune inalte metalice minimaliste care au sezutul de culoare rosie. Rosul s-a folosit ca accent chromatic in toata amenajarea impreuna cu movul. Lampa centrala si lampadarul aduc o usoara nota industrial ambientului. Pardoseala intregii garsonieri este din rasina epoxilica lucioasa fapt ce sporeste semnificativ nivelul de iluminat general.

Livingul este un spatiu de transit dintre bucatarie si dormitor. El a fost conceput ca fiind o zona de sedere si de conversatii usor accesibila celor din bucatarie si dormitor deopotriva. Compus din zona TV si zona de sedere, se remarca usor prin placajul antifonic din spatele televizorului, placaj cu reflexii mov ce are rol de a absorbi zgomotele provocate in bucatarie si de televizor, cat si un rol esthetic. Consola pe care sta televizorul a fost gandita din MDF vopsit in masa de culoare rosie.

Dormitorul este impartit in 2 zone: zona de dormit in care se regaseste patul matrimonial si cea de hobby in care se regaseste instrumentele musicale ale beneficiarului, un adevarat contrast. Am ales insa ca pe peretele ce leaga cele 2 zone sa fie regasit acelasi model al artistului urban Retna, dar intr-o varianta mai inchisa la culoare pentru a simboliza zona de noapte a garsonierei. In accord cu masa de sticla din living, noptierele au fost gandite ca fiind din sticla, exceptie facand baza lor care este facuta din PAL si placate cu oglinzi. In fata patului a fost ales un model de bancheta cu picioare inguste ce aduce aminte de amenajarile industriale, iar pe partea de sezut a fost aleasa aceeasi captusire cu cea a tabliei patului.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf LoosScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook