Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Apartament in centrul capitalei

Aflat intr-o zona centrala a capitalei, cu o importanta istorie in dezvoltarea urbana, pentru apartamentul de dimensiuni reduse s-a dorit insuflarea unui aer francez, dat fiind faptul ca ambii proprietari au avut stranse legaturi cu Franta pana nu demult. Ca paleta cromatica am folosit atat alb, rosu si albastru, culoriile drapelului francez, cat si o nunanta pamantie, care se doreste a fi neutra si ce face legatura intre camere.Camera de zi beneficiaza de un fototapet ilustrand colina Sacre-Coeur din Paris intr-un mod vintage, ca un contrast la formele moderniste ale bibleotecii, iar covorul si pernele au model floral specific frantuzesc, amintind de pietele de flori ale Parisului secolului XVIII. Ca element de iluminat central, lustra a fost special aleasa pentru multitudinea de elemente textile pe structura metaliza subtire, astfel incat ca intreaga lumina sa fie difuza, asemanator unor nori.

Holul si bucataria au fost special gandite cu mai multe stickere albe de perete care sa amintesca de Paris si care sa personalizeze mai puternic spatiul. Pardoseala celor 2 incaperi aminteste de bistrourile pariziene ale anilor ’40. Mobilierul bucatariei a fost gandit in nuante de albastru care, in combinatie cu blatul de granit face o directa referire la Sudul Frantei.

Dormitorul este dominat vertical de un fototapet ilustrand plaja din statiunea Saint Tropez, ce vine sa intareasca spiritul frantuzesc sudic, albul tapiteriei patului si al pardoselii, ca accent au fost utilizate rosul si albastru.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf LoosScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook