Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Apartament eclectic in Bucuresti

Aflat intr-un imobil pe Strada Berzei, aproape de inima Bucurestiului, apartamentul de fata a reprezentat, in egala masura, atat o provocare datorita planului arhitectural, cat si o incercare de a obtine o amenajare eclectica si moderna totodata. Imobilul a fost construit la finalul anilor ’40 si acum se afla intr-una dintre zonele istorice ale capitalei.Camera de zi, holul principal si cele 2 dormitoare au in comun plafonul cu profilaturi si fante de lumina, iar in centrul plafonului, in toate cele 4 incaperi este prevazut barissol. In mijlocul barissolului, se afla un candelabru modern cu multiple elemente de cristal.

Lumina in camera de zi este asigurata fie perimetral, fie de ringul interior al profilelor, fie de spoturi si aplice, ori doar de candelabru pentru a nu diminua calitatea vizuala a filmului vazut la TV.

Mobilierul folosit este modern cu accente clasice: butonii de actionare sau manerele sunt aurii, balamalele aparente sunt si ele aurii, iar in dormitorul mare si in dining a fost folosit un mobilier tip dressing cu usi glisante, cu finisaje ce imita placajulele ceramice.

Mobilierul de bucatarie a fost special gandit alb, pentru a putea contrasta chromatic cu faianta cu desen cu striatii gri si cu placarea ceramica a pardoselii ce are nuante de maro inchis spre negru.

Grupurile sanitare au fost special gandite cu vaste placari ceramice ce imita marmura.
Baia mare beneficiaza de un perete intreg placat cu oglinda si chiuvete aplicate pe blat de corian cu masca decorativa in valuri din corian pentru a accentua mai tare continuitatea si unitatea spatiului dat.
Baia mica beneficiaza de un o chiuveta aplicata unui blat compus din placari ceramice subtiri cu model de onyx care pot fi luminate.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf LoosScopul demersului architectural este ca prin forme si lumini sa fie create un cadru unic care sa ilustreze o parte din personalitatea locatarului, dar si sa produca o anumita stare.

Prin contrastul dintre forme si texturi se poate delimita orice spatiu care se poate imparti in functiuni, astfel incat  sa fie usor de perceput de la prima vedere.

Detaliile ajuta intotdeauna, insa nu trebuie sa sufoce compozitia urmarita, astfel incat cel mai mare accent sa cada pe proportionalitatea si geometria spatiului. Spatiul in sine trebuie gandit pentru prezent, dar fara a-i altera posibilitatile de a-l transforma in viitor.“Less is more” Ludwig Mies van der Rohe
 
Campanie impotriva fumatului

Locul I - Ilustrare grafica a luptei impotriva fumatului juvenil

Organizator: European Commission’s Health & Consumer Protection Directorate (DG SANCO)
Partener:
European Youth Forum (YFJ)

De la idee la concept

Locul II - Concept de obiecte sanitare cu spatii de depozitare

Organizator: S.C. Romstal S.R.L.
Partener:
Trends and Ideas

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook