Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Loft in turn de apa

Mai mult ca sigur cu totii am vazut multe turnuri de apa, cele mai multe dintre ele fiind parasite. Problema cladirilor parasite nu este una actuala , aceasta este destul de veche fiind rezolvata in cele mai multe cazuri prin reconversia arhitecturala a acestora in locuinte. Astfel incat avem numeroase exemple de cladiri care au fost parasite datorita lipsei de interes ori de activitate si datorita istoriei vaste si a apartenentei lor in patrimonial local nu s-a dorit daramarea lor.Amenajarea unui spatiu de locuit intr-o cladire fara pereti drepti a reprezentat intotdeauna o provocare, mai ales ca in exemplul de fata s-a dorit si amplasarea unei curti de lumina pentru a spori lumina naturala. Partiul architectural este simplu: la primul nivel este gandita zona de zi: living si bucataria deschisa; iar la nivelul superior este dormitorul matrimonial. Fiecare nivel este prevazut cu un grup sanitar. Ideea generala a designului interior este contrastul dintre forme si materiale: obiectele din interior au forme plasmatice si finisaje reflectante, iar peretii exterior au forma circulara si finisaj din caramida.

Bucataria este deschisa, avand o depozitare inalta si fragmentata si o insula cu o forma speciala si total diferita de restul amenajarii. Hota este inglobata intr-o scafa ce imita forma insulei si care are spoturi incastrate pentru a spori luminozitatea blatului de lucru. Zona de masa este marcata cu lampi suspendate negre.

Livingul este marginit de spatial scarii si bucataria. Iluminatul este architectural si alcatuit din profile suspendate pentru a da o lumina difuza. Canapeaua si fotoliul au determinat gandirea unei masute de cafea de joasa inaltime in plan hexagonal neregulat din material Corian.

Dormitorul matrimonial este intins pe tot nivelul superior, mai putin grupul sanitar. Este impartit in zona de dormit si dressing. Dressingul este circular si se regaseste la intrarea in dormitor, de-a lungul peretelui ce margineste casa scarilor. Zona dressingului este inchisa de un birou generos care este lipit de tablia patului. In aceasta tablie sunt incastrate difuzoare, iluminat cu LED, cat si intrerupatoarele lampilor suspendate cu abajur din beton apparent usor.

Parteneri

Parteneri in proiectele noastre de design si amenajari interioare.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf Loos

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook