Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Amenajarea unui apartament verde

Amenajarile rezidentiale reprezinta de cele mai multe ori o intersectare a dorintelor locatarilor, progresului tehnologic si al stilului designului interior care, insumate, alcatuiesc atmosfera caminului. In cazul de fata, clientii unui apartament aflat intr-o zona noua a Ploiestiului ne-au povestit despre ultima lor vacanta petrecuta intr-o tara araba. Ne-a placut foarte mult modul in care povestea lor se lega: prima experienta intr-o zona arida, desertul si furtunile de nisip, surprinderea fata de diferentele culturale. Tot acest ansamblu ne-a antrenat sa gandim o intreaga amenajare astfel incat sa aminteasca de acest eveniment.Astfel, am alcatuit un moodboard ce cuprinde o paleta cromatica care sa aminteasca de peisajul desertului, o selectie de plante specific zonei si cateva piese de mobilier specific pentru a intelege formele si texturile viitoarei amenajari. Fara nici o rezerva, ideile noastre au fost calduros acceptate si astfel am purces catre amenajarea acestui apartament verde.

Livingul este dominat de placari verticale de beton decorativ in forma unor blocuri de granit, iar mobilierul este cu furnir de fag ce aminteste de culoarea nisipului. Pentru a da impresia de plutire, mobilierul si masuta din fata televizorului sunt puse pe un cadru metalic, pastrand partea de depozitare la o inaltime fata de nivelul de calcare.

Bucataria a fost special gandita cu tonuri de gri inchis si mobilier cu furnir de fag pentru a da profunzime spatiului. Ca accent cromatic, a fost ales portocaliul ce se regaseste la scaunele din jurul insulei centrale, cat si la partea de depozitare a mobilierului pentru televizor. Efectul de levitatie al blatului este dat de sticla securizata ce joaca un rol structural in partea exterioara a insului bucatariei.

Holul de la intrare este dominat de un fototapet ce ilustreaza un desert, dublat de cactusii din fata fototapetului, ce au rolul de a prelungi imaginea astfel incat sa creeze aparenta ca ar putea fi chiar o fereastra cu vedere la desert.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf Loos

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook