Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook
Fine Design Studio - Logo si Design Interior .ro

Apartament Splai

Aflat intr-un complex residential la iesirea din Bucuresti spre Popesti-Leordeni, apartamentul de fata format din living, bucatarie deschisa si loc de luat masa, doua grupuri sanitare, un birou si doua dormitoare nu poate fi numit chiar mic. Suprafata totala este de 158 m.p., iar cea utila de 130 m.p.Amenajarea a avut ca principiu contrastul dintre materiale, muchii clare, linii ferme si o anume masculinitate. La bucatarie am mizat pe o deschidere mare catre zona de servit masa, spre hol si zona livingului. Am propus o mobilare din MDF cu un desen clar de lemn si un blat de lucru care sa creeze o demarcare clara intre lemn si faianta cu desen abstract. Faianta prelungita pe amandoi peretii delimiteaza spatial de gatit fata de restul incaperii. Astfel se creaza o compozitie de forme ale literei “L”.

Locul de luat masa fiind in vecinatatea barului bucatariei deschise foloseste obiecte simple: o masa supla, scaune din piele, iar peretele cu televizorul fiind placat cu lemn confera spatiului un accent rustic in contrast cu spiritul minimalist in care s-a facut amenajarea da tenta de high-tech.

Holul si livingul respecta ideea de high-tech cu canapele si tabureti minimalisti, cu corpuri unifunctionale cum ar fi boxele audio cilindrice, cuierul din fibra de sticla si covorul ce confera o intimitate sporita zonei de sedere. Pentru a adauga un ritm au fost folosite bucati de oglinda lipite intre ele care, imbinate la unghi si cu o anumita panta, dau sentimentul de departare fiindca ajung sa reflecte colturi total diferite ale camerei.

Biroul a fost gandit astfel incat, pe langa destinatia sa principala – spatiu de lucru, sa poata fi utilizat si ca spatiu de socializare, de organizare de mici intalniri. Simplu si frumos, mobilierul specific e alcatuit din birou si fotoliu confortabil, corpuri de biblioteca si zona destinata invitatilor. Tonul unitar e dat de paleta cromatica si materialele folosite, de fototapetul cu imagine de busteni care induce sentimentul de ancorare in realitate, dar si iluminatul perimetral, punctiform si echilibrat care a fost propus.

La amenajarea dormitorului, s-au folosit masti africane de lemn, coloane de franghie pretensionata si o iluminare a care sa puna in valoare lavabila decorativa, sidefata a tavanului. Aceasta din urma a fost special gandita pentru a creea senzatia de “fereastra deschisa catre cer”; culoarea albastra de baza a lavabilei, textura de stucco-marmura propusa  si micile denivelari ce stralucesc dau  impresia de cer instelat. Patul si fotoliile sunt stand-alone design. In spatele patului modern, cu tablie capitonata, generoasa si confortabila, a fost gandita o formula de etajere din sticla securizata pe un fundal de lemn stratificat. Acest ansamblu are practicat in partea superioara mai multe fante prin care lumina ajunge in spatele mastilor,ca si cand acestea ar fi insufletite.

Parteneri

Parteneri in proiectele noastre de design si amenajari interioare.

"Arhitectura trezeste sentimente in oameni. Prin urmare, sarcina arhitectului este de a face aceste sentimente mai precise"

- Adolf Loos

Website securizat conform GDPR in prelucrarea datelor cu caracter personal

Realizam proiecte de amenajare si design interior atat pentru spatii comerciale: cafenele, birouti, magazine, camere de hotel, cat si pentru spatii rezidentiale: garsoniere si studiouri, apartamente cu 2 sau 3 camere, case si spatii interioare: bai, bucatarii, camere de zi si dormitoare.

Site-ul apare in Directorul KappaCopyright © 2014 - 2019 Fine Design Studio
Follow us on Logo si Design Interior Instagram Logo si Design Interior Facebook